fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Krašić / Pribić, 04.07.2018

Četvrti dan Susreta misionara Crkve u Hrvata

Program četvrtog dana 30. Susreta misionara Crkve u Hrvata, koji se od 30. lipnja do 4. srpnja 2018. održava u Zagrebačkoj nadbiskupiji, bio je u znaku hodočašća.

Predvođeni nacionalnim ravnateljima Papinskih misijskih djela (PMD) u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini vlč. Antunom Štefanom i mons. Lukom Tunjićem te nad/biskupijskim ravnateljima PMD-a 18 misionara iz 11 zemalja, 4. srpnja upoznali su se sa župom Presvetog Trojstva Krašić, rodnom župom Bl. Alojzija Stepinca. Od župnika vlč. Ivana Vučka doznali su o rodnom mjestu i crkvi blaženika te bitnim događajima iz njegova života, a uz sakralni prostor u kojem je Stepinac kršten i molio misionari su posjetili i njegovu spomen sobu. Misionarima je Bl. Stepinac posebno u srcu te mnogi od njih u njihovim misijama nastoje širiti pobožnost prema tom hrvatskom blaženiku.

Zatim su se uputili grkokatolicima u susjedni Pribić gdje ih je križevački vladika Nikola Kekić upoznao s tamošnjom grkokatoličkom zajednicom i crkvom te ih proveo kroz povijest žumberačkog kraja. Potom je mons. Kekić predvodio bogoslužje zajedno s grkokatoličkim i katoličkim svećenicima u kapeli Sv. ilije na Svetoj Geri. Na kraju bogoslužja on je izrazio radost što su misionari bolje upoznali s grkokatoličkom liturgijom te im zahvalio na neumornom naviještanju radosne vijesti u misijskim zemljama. Potom su se uputili u Sošice gdje im je predstavio tamošnju župu grkokatolika. U tom su mjestu obišli i etnografski muzej sestara bazilijanki.

Posljednja točka hodočašća bio je posjet obližnjoj Jazovki. Na tom poznatom stratištu Hrvata mons. Juraj Jerneić, ravnatelj PMD-a Zagrebačke nadbiskupije, progovorio je o povijesti tog mjesta stradanja na kojem su se hodočasnici pomolili za pokoj ubijenih.

Dan je završio večerom i druženjem u župi Novigrad na Dobri gdje ovogodišnji susret misionara završava 4. srpnja Svetom misom u župnoj crkvi posvećenoj Uznesenju Blažene Djevice Marije.

Nakon višednevnih duhovnih i radnih sadržaja nacionalni ravnatelji i misionari izrazili su zadovoljstvo zbog iskustava jubilarnog 30. susreta koji je obogatio i misionare i one s kojima su se susretali, napose vjernike u brojnim župama karlovačkog kraja. (missio.ba/i.s.m.)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji