fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Karongi-Rutsiro, 07.06.2018

Izvješće Vatican Newsa iz Ruande

Obrazovanje i prehrana temelj su projekta naslovljenog „Program školske prehrane”, koji je 2016. godine pokrenuo Svjetski program za hranu (WFP) kako bi osigurao obroke za 83 tisuće djece u čitavoj Ruandi. Škola u pokrajini Karongi-Rutsiro, na zapadu zemlje, u blizini jezera Kivu, koju je 1926. godine osnovala Katolička Crkva, danas je jedna od 104 škole u kojima se provodi taj projekt – izvijestio je Vatican News sa svojeg putovanja po afričkim zemljama, organiziranog na poziv američke misije pri agencijama Ujedinjenih naroda u Rimu.

U školi su djeca u dobi između 6 i 12 godina, mnoga od njih pješače dva sata da bi došla do škole. Zato im se u školi poslužuju dva obroka dnevno: kaša od kukuruza, soje, biljnog ulja, šećera i vitamina. Osim hranjivosti koja pojačava koncentraciju djece, kroz taj program djecu se poučava higijeni i daje im se obrazovanje. Radi se o sveobuhvatnom projektu.

Dogodile su se značajne promjene zahvaljujući tom programu školske prehrane; djeca ne napuštaju školu i više ne kasne. Osim toga, svako dijete ima svoju knjigu koju može nositi kući, dok su se prije četiri učenika služila jednom knjigom. Obitelji su također uključene zahvaljujući djeci koja kod kuće provode u praksu to što su naučila u školi. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji