fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 08.02.2018

Papa pozdravio zajednički nastup Koreja na zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu

Na kraju opće audijencije u srijedu, 7. veljače 2018. papa Franjo je uputio apel sportašima i organizatorima 23. zimskih olimpijskih igara koje će se otvoriti sljedećeg petka u Pyeongchangu u Južnoj Koreji. Tradicionalno olimpijsko natjecanje ove godine zauzima posebnu važnost: izaslanstva dviju Koreja ići će u povorci zajedno pod jednom zastavom i natjecat će se kao jedna ekipa. "Ta činjenica daje nadu za svijet u kojem se sukobi mogu riješiti mirno kroz dijalog i uzajamno poštovanje, kako to uči i sport", kazao je Sveti Otac.

Pozdravljam Međunarodni olimpijski odbor, sportaše i sportašice koji sudjeluju na igrama u Pyeongchangu, vlasti i narod Korejskog poluotoka – rekao je Sveti Otac i dodao – Sve pratim molitvom i obećavam da će Sveta Stolica podržati svaku korisnu inicijativu u prilog mira i susreta među narodima. Neka te Olimpijske igre budu sjajna proslava prijateljstva i sporta! Neka vas Bog blagoslovi i čuva vas!

Na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji sudjeluju 92 zemlje. Na svečanosti otvaranja prvi put će biti prisutno izaslanstvo Vatikanske atletike. Radi se o atletskoj ekipi koja je sastavljena od zaposlenika Svete Stolice. U međuvremenu je u Pyeongchangu otvorena 132. sjednica Međunarodnog olimpijskog odbora. Među zastavama svih zemalja vijorila se i bijelo-žuta zastava države Vatikana.

Mons. Melchor Sánchez de Toca, podtajnik Papinskoga vijeća za kulturu i šef delegacije Svete Stolice u Južnoj Koreji, rekao je da se Olimpijske igre ove godine otvaraju s predznakom mira. Sveta Stolica je pozvana kao promatrač – rekao je mons. Toca i objasnio – pozvana je "da bude dio olimpijskog pokreta u potrazi za stabilnijim odnosom između Vatikana i Međunarodnog olimpijskog odbora".

Nalazimo se u gradu Pyeongchangu u Južnoj Koreji, nekoliko kilometara od granice koju čuva najviše vojnika na svijetu, i ove godine – dodao je mons. Toca – na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu otvara se mali tračak mira, jer će korejska delegacija ići pod jednom zastavom. Bit će prisutni sportaši iz Sjeverne i Južne Koreje, čak će ženska ekipa u hokeju na ledu biti jedinstvena ekipa. Mali simbol – zaključio je mons. Melchor Sánchez de Toca – ali velike snage i velikoga utjecaja na izgradnju budućnosti mira. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji