fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Puerto Maldonado, 12.01.2018

Domorodački narodi Amazonije iščekuju papu Franju

Apostolski pohod peruanskom gradu Puerto Maldonado nedvojbeno će učiniti vidljivijim domorodački narod Amazonije te mu podariti glas. U intervjuu koji je objavila Mreža panamazonske Crkve, otac Manuel Jesus Romero iz apostolskog vikarijata Puerto Maldonado rekao je da amazonski autohtoni narod ima hitnu potrebu da se njihova prava učine poznatima jer ih se sve više tjera s njihove pradjedovske zemlje.

Sve se više upada u njihov teritorij, njihovo područje postaje sve manje i manje; uništavaju im se životna sredstva pomoću kojih su uspijevali preživljavati toliko stoljeća: ribarenje, lov, stabla i rijeke sve su više i više u opasnosti. Njihovi su životi u opasnosti – istaknuo je o. Manuel Jesus Romero.

Papa Franjo bi 19. siječnja ove godine trebao posjetiti Puerto Maldonado, simbol domorodačkih zajednica peruanske Amazonije. Sveti će se Otac tamo susresti s predstavnicima različitih amazonskih zajednica i taj će im susret biti prilika da izraze svoje brige te da poslušaju Papinu poruku nade i ohrabrenja.

Nakon najave Papina posjeta Peruu, koji će trajati od 18. do 21. siječnja, Peruanska biskupska konferencija je objasnila razloge zašto je papa Franjo odabrao posjetiti upravo Puerto Maldonado, opisujući taj grad kao bolan simbol zbog borbi s nezakonitim rudarenjem, dječjim radom i trgovinom ljudima. Nadalje, Papina je spremnost da posjeti to područje potaknuta potrebom da se grad ekološki zaštiti, što je važno pitanje za ta ulazna vrata južne amazonske džungle. Dodajmo kako amazonska prašuma zauzima oko 60% peruanskoga teritorija i predstavlja velike rezerve slatke vode.

Predstojeći Papin pohod, za vrijeme kojeg će posjetiti i Čile, biti će treći apostolski posjet Peruu, a prije toga je tu južnoameričku zemlju dvaput pohodio sv. Ivan Pavao II. i to 1985. i 1988. godine. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji