fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Dhaka, 05.12.2017

Misionar p. Riccardo Tobanelli zauzima se za djecu ulice u Bangladešu

Nastojimo najmlađima prenijeti uvjerenje da vlastitim rukama mogu oblikovati svoju budućnost – rekao je misionar saverijanac pater Riccardo Tobanelli, koji od 1982. godine živi u Bangladešu, zemlji iz koje se papa Franjo upravo vratio. Misionar se brine o djeci ulice, takozvanima „tokai“, a posebno o onoj koja žive u blizini željezničke postaje u Dhaki. Za njih je osnovao poseban centar, Tokai Songho, koji se nalazi u sjevernom dijelu grada, a u kojemu je smješteno 60-ak djece u dobi između 3 i 18 godina.

Zauzimanje je patra Riccarda, koje je prenio i na svoje suradnike, koji su većinom bivša djeca ulice, u tomu da odlaze u siromašna naselja duž željezničke pruge i traže djecu kojoj je najviše potrebna pomoć; nastoje ih upoznati i pomoći im u bilo kojem problemu; ako je u pitanju zdravlje, nasilje, ili pak napadi na njih – rekao je misionar u razgovoru s dopisnikom Radio Vatikana iz Bangladeša. Pokušavamo pružiti djeci, posebice onoj u dobi između 5 i 8 godina, koja još nisu stekla naviku uzimanja droge ili udisanja ljepila, mogućnost da rastu u normalnoj sredini.

Naravno, – dodao je – odlaze, vraćaju se, pa opet bježe i opet se vrate, ali unatoč tomu ide se naprijed na putu razvoja, i to što se tiče školovanja, ljudskoga razvoja, a i pripadnosti nekoj obitelji. U centru nastojimo što je više moguće sve samostalno obavljati; sudjelujemo u kuhinji, u radu, obrađivanju zemlje – kazao je misionar te istaknuo da je to dio odgojnoga postupka za djecu koja su živjela na ulici.

S patrom Riccardom radi Talijanka Maria Cristina, iz Caritasa u Salernu, koja u Bangladešu živi sedam godina. U razgovoru je za Radio Vatikan kazala da ju djeca smatraju starijom sestrom. Ali, – dodala je – riječ je o tomu da živim s djecom koja žive u osjećaju napuštenosti. Osjećaju nutarnju bol, nose u sebi ranu za koju se ne zna hoće li s vremenom zarasti. Kada dođu u naš centar mogu biti ljuti, nasilni, možda će se čak, čim te vide, šaliti na tvoj račun, ali oni su samo djeca kojoj je potrebna ljubav; a nju pronalaze u centru Tokai Songho – napomenula je Maria Cristina. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji