fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 02.12.2017

Papa: Potrebna nam je humana ekologija s čovjekom u središtu

Papa Franjo uputio je video-poruku sudionicima međunarodnog simpozija o enciklici „Laudato Si'“ na temu „Skrb za zajednički dom, nužno okretanje humanoj ekologiji“. Spomenuti se događaj ovog tjedna održava u Kostarici, a organizirali su ga Katoličko sveučilište Kostarike i Zaklada Joseph Ratzinger. Papa je u svojoj poruci napomenuo da su problemi uništenja prirodnog okoliša sve ozbiljniji, a posljedice na živote ljudi sve dramatičnije. Kako bismo se suočili s njima, potrebno je imati širi pogled na uzroke, narav krize i njezine razne vidike.

Sveti je Otac istaknuo da se ne može zanijekati ovaj svjetski problem, dodajući da bez pravog obraćenja naših stavova i svakodnevnih ponašanja, tehnička rješenja neće spasiti naš zajednički dom. Citirajući svog predšasnika papu emeritusa Benedikta XVI., papa Franjo je rekao da je potrebna „ljudska ekologija“ koja u središte stavlja cjeloviti razvoj ljudske osobe te ju poziva da preuzme odgovornost za opće dobro, da poštuje i dobro upravlja stvorenjima koja nam je Bog povjerio.

Papa je također izrazio nadu da će simpozij dati snažan poticaj suradnji katoličkih sveučilišta, naročito u Latinskoj Americi i na Karibima, da bi se proučavali problemi i moguća rješenja, a i da dadu konkretne prijedloge da bi kako u pojedincima tako i u političkim, društvenim i crkvenim zajednicama te obiteljima nadahnuli veću odgovornost u brizi za naš zajednički dom. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji