fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Rim, 01.12.2017

U Ujedinjenim narodima rasprava o trgovini robovima iz Libije

Trgovina robovima u Libiji je u središtu sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Sastanak je sazvala Francuska, nakon što su objavljene snimke na kojima se prikazuje javna prodaja nekolicine migranata. To je zločin protiv čovječnosti – rekao je prije nekoliko dana francuski predsjednik Macron, osvrćući se na te događaje.

Čini se da međunarodna zajednica želi jednoglasno govoriti o toj praksi, iznoseći nove mjere kako bi se suzbila trgovina ljudskim bićima iz Libije. Ta je tema u središtu i na sastanku na vrhu između Europske unije i Afričke unije, koji bi se trebao održati 29. i 30. studenog u Obali Bjelokosti.

U međuvremenu je u Italiju, u manje od dva dana, stiglo 1500 osoba, i isto toliko ih je vraćeno u Libiju. Unatoč primirju i dogovorima sa slabim libijskim institucijama, polasci se iz te zemlje ne smanjuju, kao ni slučajevi okrutnosti počinjenih nad migrantima.

Po mišljenju patra Camilla Ripamontija, predsjednika Centra Astalli, nedopustivo je da europske vlade sklapaju sporazume o ograničavanju migracijskih tokova s nesigurnim i nestabilnim libijskim vlastima. Dobre su inicijative koje se suočavaju s tim problemom – istaknuo je te dodao da treba hitno nešto učiniti, jer je stanje u kojemu se migranti nalaze nehumano.

Da ne bismo bili pomagači trgovcima – kazao je pater Ripamonti – potrebno je otvoriti humanitarne koridore, i omogućiti međunarodnim institucijama pristup centrima za prihvat u Libiji. Ta su naša braća, kako je više puta istaknuo papa Franjo, tijelo Kristovo – istaknuo je predsjednik Centra Astalli. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji