fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Villavicencio, 11.09.2017

Papa na susretu nacionalnog pomirenja

Svi koji su nazočili na Molitvenom susretu nacionalnoga pomirenja, 8. rujna 2017. u kolumbijskom gradu Villavicencio, bili su odjeveni u bijelo – boju mira. Izobličen, osakaćen i ognjem nagoren crni Krist podsjetnik je na zlo nasilja i smrti, koji – kako je rekao Sveti Otac – rađa većim nasiljem i smrću u beskonačnom krugu uništenja, osim ako se taj lanac ne prekine snagom opraštanja i pomirenja.

Papa je pažljivo je slušao osobna svjedočanstva žrtava, kao i počiniteljâ nasilja, njihove jezive pripovijesti o patnji i zlostavljanju, koje su djelovale kao ljekovite uspomene, u nastojanju da se prevladaju i da podijeljeni narod ujedine, radi dobra sve njegove djece. Papa Franjo je zatim rekao kako u Villavicencio nije došao kako bi im rekao što trebaju činiti, nego da zajedno s njima plače i zagrli ih, dok oni svojoj zemlji pomažu da napravi prvi, težak, ali i temeljni korak prema miru.

Rekao je nazočnima kako smo svi potrebni ljubavi i oprosta. Sagnuo se na snažno i dragocjeno svjedočanstvo Pastore, dok je svjedočila, kako je gubitak njezino dvoje djece u sukobu, nije spriječio da nadvlada mržnju i želju za osvetom. Papa je saslušao je i pripovijesti bivših gerilaca Deisy i Juana Carlosa, zahvalivši im na svjedočanstvu koje nam svima pomaže da shvatimo da su i oni također 'žrtve' i da – i za one koji su činili krivo – ima nade.

Mnoštvo koje je bilo uzduž ulica dok je papa Franjo prolazio na putu prema Spomen-centru, kako bi odao počast žrtvama sukoba, također je bilo odjeveno u bijelo. Na crnom kamenu, memorijalnog spomenika ispisan je broj onih koji su umrli, "nestali" ili su bili raseljeni – stoji napisano: osam milijuna četiristosedamdesetdvije tisuće stočetrdesetitri (8472143).

Papa Franjo je rekao na početku ovoga krajnje žalosnog ali nevjerojatno emotivnog poslijepodneva, ovome se činu pomirenja posebno radovao. Nije tajna da je došao u Kolumbiju kao 'hodočasnik mira' i nadamo se da će ovaj jednostavan, ali snažan trenutak zajedništva biti dovoljan da stvori dubok i konačan slom smrtonosnoga kruga nasilja, koji inače može samo dovesti do veće podjele i dublje žalosti. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji