fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Zagreb, 07.09.2017

Misijski list Radosna vijest za rujan

U uvodniku misijskog lista Radosna vijest za rujan vlč. Antun Štefan razmišlja o đačkom dobu koje obilježava zahvalnost i optimizam. To se osobito uočava u misijskim zemljama gdje u obiteljima i školama ima mnogo djece, duhovnih zvanja i prepunih crkvi, jer su misionari najprije zahvalni za malo, pa zato i dobivaju puno.

U nizu "U središtu" vojni biskup u BiH mons. biskup Tomo Vukšić nastavlja razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.

O Zajednici Djelo Bezgrešne od Providnosti piše s. Belen Mikulić, misionarka na sjeveru Argentine među autohtonim plemenima. Sestre služe ljudima u različitim oblicima apostolata, a ovaj put misionarka govori o skrbi za starije osobe.

S. Mirabilis Višić, misionarka u Demokratskoj Republici Kongo, piše o svojim sjećanjima na s. Klaru Agano, koja je darovala svoj život služeći svom narodu, radeći u školi.

O Domaćinskoj školi sv. Monike u Mbingi piše s. Kaja Perić, misionarka u Tanzaniji. Škola koju vode redovnice povezana je s internatom. Redovnice i učenice žive kao jedna velika obitelj, gdje svatko ima svoja prava, ali i obveze.

Kakvo je ozračje vladalo na slavlju potvrde u misiji Nawinda, otkriva don Boris Dabo, misionar u Zambiji.

Sugovornica "Radosne vijesti" je s. Klementina Banožić, misionarka u Ekvadoru. Govoreći o religioznosti koja je prisutna u svakom čovjeku, misionarka zapaža da je velik put prijeći od religioznog svijeta do vlastite vjere i njezina življenja kao aktivni član Crkve, dubljeg susreta s Bogom i zauzimanja za drugo ljudsko biće.

O evangelizacijskoj nakani Apostolata molitve: Da naše župe, pokrenute misionarskim duhom, budu mjesto gdje se vjera komunicira i gdje se vidi milosrđe, razmišlja don Ivan Štironja.

Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi izvještaj o primanju misijskog križa nove misionarke s. Adriane Galić koja odlazi u DR Kongo te o misijskim aktivnostima iz Zagreba, Žepča, Sunje, Punitovaca, Jarmine i Vijake.

Nastavlja se rubrika Životni put jednog misionara o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.

U rubrici "Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je sv. Josefinu Bakhitu, sudansku i talijansku redovnicu. (missio.ba/ika)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji