fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Dubrovnik, 09.08.2017

Fra Miro Babić u katedrali govorio o svojoj misiji u Africi

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju 6. kolovoza misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Veliki broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji, gdje vodi sirotište za djecu „Mali dom sv. Ante".

U propovijedi misionar Babić kazao je kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s misli kako može pridonijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama „normalno", te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je također i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu „Mali dom sv. Ante" koji misionar Babić vodi je dom za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.

Svi koji su došli poslušati riječ misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji, i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad „Malog doma". Akcija je bila i više nego uspješna- skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u „Mali dom" iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici „Malog doma". Misionar Babić u selu vodi i veliku srednju školu u kojoj obrazuje i hrani preko 350 učenika. Iza njega je još jedan uspješan projekt, mobilna klinika bez liječnika koja se oslanja na rad jedne medicinske sestre i tehničara i predstavlja jedinu medicinsku pomoć lokalnom stanovništvu. Uspjeli su cijepljenjem iskorijeniti dječju paralizu, bore se protiv epidemije HIV-a, osiguravaju lijekove za malariju, suzbijaju pothranjenost djece što je uz malariju najčešći uzrok smrtnosti.

Uz katedralnog župnika don Stanka Lasića i katedralnog župnog vikara don Marina Lučića osoba koja je zaslužna za dolazak misionara Babića je i Dubrovčanka Tereza Buconić. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji