fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Jakarta, 18.06.2017

Nadbiskupija Jakarta slavi 210. obljetnicu ustanovljenja prve katoličke misije

Indonezijska nadbiskupija Jakarta ove godine slavi 210. obljetnicu ustanovljenja prve katoličke misije u Bataviji; to je, naime, nizozemsko ime za indonezijski glavni grad u vrijeme kolonijalnoga razdoblja. Župne su se zajednice – kako izvještava AsiaNews – skupile na Misama zahvalnicama, dok se na forumu o obitelji okupilo više od 3000 mladih koji su sudjelovali u otvorenim raspravama te svečanom i radosnom Euharistijskom slavlju.

Konferenciju o temi „Obitelj, škola, život“, prošlih je dana organiziralo Povjerenstvo za obitelj nadbiskupije Jakarta, u svrhu razgovora s vjernicima o izgledima i mišljenjima o stvarnim vrijednostima katoličke obitelji. Tako je Lydia Kusnadi, jedna od organizatora tog događaja, u razgovoru za agenciju AsiaNews istaknula da upravo u obiteljskoj jezgri vjera raste i jača, razvija se i stvara nove vrijednosti.

Rasprave na skupu krenule su od kušnji koje moderna vremena stavljaju pred obitelji, od izazova s kojima se valja suočiti temeljito, i na ispravan način. Održano je više izlaganja, na temelju osobnih nadležnosti govornikâ, te se razvila rasprava o temama velikoga interesa, kao što su, primjerice, komunikacija u obitelji; uloga muža i žene; odgoj djece s posebnim potrebama; bračna seksualnost; vođenje obiteljskih financija; traženje katoličkoga partnera; drugi brak.

Te su teme vrlo važne i potrebno ih je javno razmotriti – primijetio je isusovac pater Andang L. Binawan, član Upravnoga odbora te objasnio – U ovom suvremenom svijetu, naime, u katoličkim obiteljima osobni ego sve više jača, dok su primjetno slabiji dogovori. Felix Wira Putera, voditelj projekta, istaknuo je pak da je katolička obitelj za djecu 'prva crkva', prvo mjesto na kojemu dolaze u kontakt sa svojim vjerskim identitetom.

Konferencija je završila svečanim Misnim slavljem koje je predvodio msgr. Ignatius Suharyo, nadbiskup Jakarte. Ova konferencija o obitelji – kazao je nadbiskup u propovijedi – treba potaknuti cijelo pučanstvo, ponajviše katolike, da u obiteljima razviju dobre vrijednosti. Neka ona bude poziv katoličkim obiteljima da se druže sa susjedima, kao dobri, snošljivi indonezijski građani, i to u skladu s pastoralnim motom nadbiskupije, koji glasi „Za pravednije i civiliziranije čovječanstvo“. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji