fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Osova, 31.01.2024

Obilježena godišnjica mučeničke smrti fra Vjeke Ćurića

U župi Uznesenja BDM u Osovi, danas je, u srijedu 31. siječnja 2024., uz prisustvo velikog broja svećenika i vjernika, obilježena 26. godišnjica smrti fra Vjeke Ćurića, bosanskoga franjevca i misionara mučenika, objavljeno je na mrežnoj stranici Svjetla riječi.

Misu je predvodio fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je u svojoj propovijedi prisutne prvo podsjetio na život i djelo fra Vjeke Ćurića koji su ostavili dubok trag na mnoge ljude.

Fra Vjeko Ćurić je rođen 1957. u Lupoglavu (župa Osova), a mučenički je ubijen 31. siječnja 1998. godine u Kigaliju u Ruandi. Ostao je poznat kao „afrički Oskar Schindler” zbog svoje uloge u spašavanju civila tijekom rata i genocida u Ruandi, a danas škola u Kivumu nosi njegovo ime kao znak poštovanja, zahvalnosti i potvrde njegove veličine.

U nastavku propovijedi fra Zdravko je istakao kako se fra Vjeko odazvao Kristovom pozivu da uzme svoj križ i da ga slijedi, a uzeti križ i slijediti Krista znači slijediti ga u bilo kojim okolnostima pa makar to zahtijevalo i najveću žrtvu: vlastiti život.

Propovijed je završio pozivom da „moleći svakodnevno Boga u svojim obiteljima, našim kućnim Crkvama, ne zaboravimo na druge koji su potrebni naše pažnje, vremena i ljubavi” i da pokušamo „čuti potrebe svojih bližnjih i u duhu Evanđelja na njih odgovoriti” te zaključio: „Fra Vjeko nije samo govorio o ljubavi i milosrđu; on je to živio svakodnevno. Njegova nesebičnost i hrabrost u spašavanju života, bez obzira na plemensku pripadnost, primjer su istinske Kristove ljubavi. Njegova smrt u ljudskim očima izgleda tragična, ali njegov život i djela u očima neba ostaju s nama kao trajni podsjetnik na snagu vjere i moć dobrote.”

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji