fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Rwentobo (Uganda), 20.11.2023

Promicanje duhovnih zvanja u organizaciji sestara franjevki u Rwentobu u Ugandi

Zajednica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina od 2018. godine djeluje u afričkoj državi Ugandi u nadbiskupiji Mbarara, u mjestu Rwentobo u župi svetog Franje Asiškog Rushooka. Bivša provincijska predstojnica s. Kata Karadža, koja se početkom veljače 2022. godine pridružila ovoj zajednici, prenijela je sljedeću zanimljivu vijest koja je objavljena na mrežnoj stranici spomenute Provincije:

U lipnju ove godine intenzivnije smo krenule sa susretima za djevojke koje pohađaju srednju školu kao i za djevojčice osnovne škole. Posebno radimo sa srednjoškolkama koje osjećaju duhovni poziv i koje bi nam se željele pridružiti te biti sestre franjevke. Susreti se održavaju u našoj kući svake subote ili svake druge subote poslijepodne. Za animiranje i vođenje zadužene su s. Ivka Lučić i s. Elizabeta Žuljević, a s. Urša Marinčič i ja se uključimo kad je potrebno.
 
Susrete organiziramo u svrhu promocije zvanja, ali također i u svrhu odgoja za kršćanske i ljudske vrijednosti. Mlade djevojke želimo poučavati u vjeri, prenijeti im Radosnu vijest, razgovarati s njima o raznim temama koje su važne za život, naučiti ih nešto od ručnih radova kako bi mogle u životu pomoći sebi i drugima. Stoga je prvi dio susreta uvijek duhovnog karaktera, ovisno što voditeljica pripremi (molitva, evanđeoski tekst od nedjelje, razgovori o različitim temama i sl.), dok je drugi dio kreativnog i praktičnog karaktera u kojemu djevojke poučavamo raznim vještinama (pravljenje krunica, krpanje poderane odjeće, održavanje urednosti, te razne igre). Redovito ih na kraju susreta počastimo sokom, kruhom, slatkišima… Djevojke vrlo rado dolaze, no poteškoća je u tome što ne govore ili vrlo slabo govore engleski jezik. Potrebno je stoga imati osobu koja pomaže u prevođenju sa engleskog na njihov lokalni jezik runyankore. Ali ni to nije problem kada postoji želja i volja.
 
Planiramo započeti češće odlaske sa braćom franjevcima na filijale naše župe i upoznati mlade s našom karizmom i radom te pozvati djevojke da dolaze na zajedničke susrete kako bismo više mogle raditi s njima, pratiti ih na njihovom putu i podržati u odluci.
 
Na petu obljetnicu dolaska sestara u Ugandu, 25. listopada 2023. započele smo graditi kuću odgoja. Radovi dobro napreduju. Želja nam je da ta kuća bude ispunjena mladim djevojkama koje će se nesebično dati u služenju Bogu i bližnjima. Uz pomoć oko materijalnih dobara bez kojih se ne može, jako nam je važno brinuti se i za duhovni odgoj mladih. S ovim nakanama želimo pripremiti dobar teren za buduće generacije, a za to su nam potrebne snage, potrebni su ljudi. Našu zajednicu čine četiri sestre i to nije dovoljno za ovoliko polje rada. Stoga, molimo svi zajedno da nas dragi Bog obdari duhovnim zvanjima i da pošalje radnika u žetvu svoju, jer je žetva velika a radnika malo. Uzdajući se u Božji blagoslov i njegovu providnost koja nas ne napušta, duboko vjerujemo da će nas dragi Bog nagraditi duhovnim zvanjima ove afričke zemlje i da će naša zajednica procvasti predivnim raznolikim afričkim cvijećem.
 
s. Kata Karadža

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji