fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Sarajevo, 14.11.2023

Misionarka u Tanzaniji s. Kaja Perić posjetila Misijsku središnjicu

U sklopu svog posjeta Sarajevu 9. studenog, milosrdnica Sv. Vinka Paulskog Njemačke provincije, s. Kaja Perić, misionarka u Tanzaniji obišla je i Misijsku središnjicu.

S. Kaju, koja je došla u pratnji brata vlč. Ante Perića, župnika u Modriči, također nekadašnjeg misionara, i brata Ive, u Misijskoj središnjici dočekala je djelatnica s. Davorka Šarić budući da je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela mons. Luka Tunjić na duhovnim vježbama.

Milosrdnica je ukratko predstavila svoje djelovanje, a ove godine obilježava i 40 godina  misionarenja u Tanzaniji. Cijelo vrijeme radi u školi kao nastavnica različitih predmeta.

Kroz razgovor je kazala kako se vremenom jednostavno srodila s tim ljudima, te s njima dijeli sve teškoće života ali i radosti koje su u misijama puno autentičnije nego u razvijenim zapadnim zemljama. Njihova radost proizlazi iz zahvalnosti Bogu i dobrim ljudima dok su radosti zapadnoga čovjeka vezane uz uživanje koje nudi materijalni svijet. Njihova zahvalnost se osjeti i u molitvi te euharistiji i međusobnim susretima. U svemu iščitavaju znakove Božje dobrote i prisutnosti. Njihovu radost uvećava osjećaj međusobne povezanosti i pomoći. Vrlo rado dijele ono što imaju premda je to, gledano našim očima, prilično skromno i nezamjetljivo. Oni jednostavno osvajaju svojom jednostavnošću i osjećajem prema duhovnom i onostranom. Zato se čovjek s njima brzo zbliži i brzo ih zavoli.

Također, s. Kaju i njezinu braću primio je i vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić te korisnici Svećeničkog doma – bivši misionari vlč. Marko Stipić i vlč. Dominko Bilić. Susreli su i svog rođaka u Svećeničkom domu vlč. Marka Perića te mons. Matu Zovkićavlč. Miroslava Agostinija i vlč. Iliju Karlovića. A obišli su i sarajevsku katedralu te uže središte grada.

S. Kati čestitamo ovaj nemali jubilej njezina misijskog rada sa željom da joj Bog podari dobro zdravlje i snagu po zagovoru Sv. Vinka Paulskoga i zaštitnika misija. (missio.ba/nedjelja.ba)

 

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji