fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Mwakapandula (Zambija), 03.11.2023

Misionarske aktivnosti fra Ivice Perića u Zambiji

Nakon samostana, dvorane u kojoj je vrtić te niza infrastrukturnih projekata, misionari u Zambiji, među kojima je i fra Ivica Perić, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene, grade crkvu, rade na opismenjavanju, a uskoro kreće i škola šivanja, piše artinfo.ba, a prenosi mrežna stranica spomenute Provincije.

Misionari u Africi rade punom parom u misiji pomoći stanovništvu afričkih zemalja kojima uz obrok dnevno, žele dati priliku školovati se i živjeti od svojega rada. Nakon sudjelovanja u gradnji Centra Otac Vjeko u Kivumu u Ruandi koji nosi ime ubijenog misionara iz BiH fra Vjeke Ćurića, misionar koji je također rodom iz BiH, iz župe Lepenica pokraj Kiseljaka, fra Ivica Perić poslao je portalu artinfo.ba fotografije koje potvrđuju da se stopama uspješne misije u Ruandi krenulo i u Zambiji. Fra Ivica je u misijama u Africi više od 30 godina, a nakon Ugande i Ruande, posljednjih više od godinu dana je u misiji u Zambiji. Ondje misionari žele napraviti pravi mali grad, po uzoru na Centar Otac Vjeko u Ruandi.

Zahvaljujući i potpori hrvatskog naroda prikupljenoj preko humanitarne udruge „Srce za Afriku“ misionari zajedno s fra Ivicom Perićem, u selu Mwakapandula u Zambiji izgradili su samostan, višenamjensku dvoranu u kojem je otvoren vrtić, kuću za učitelje, uveli su struju, postavili tankove za vodu, a nedavno su krenuli i s izgradnjom crkve. Stupovi i krov su postavljeni, te se počelo s gradnjom zidova. Fra Ivica nam je potvrdio kako crkva nije jedini projekt na kojemu trenutačno rade misionari u Zambiji. I ovog puta angažirani su i na pomoći „živoj crkvi“, odnosno potrebitima u ovoj afričkoj zemlji koja je površinom 15 puta veća od BiH i u kojoj živi 18 milijuna stanovnika, samo u glavnom gradu više nego u cijeloj BiH.

“U večernjim satima radimo na opismenjavanju lokalnog stanovništva, a u ponedjeljak s radom počinje škola šivanja koja se pokazala iznimno uspješnom u Ruandi“, kazao je za artinfo.ba fra Ivica. Misionari u Zambiji grade i mlinove u kojima će se mljeti kukuruz koji je glavna poljoprivredna kultura u ovoj zemlji, a pura najčešće jelo na meniju, te soja i suncokret od kojeg prave ulje.

Svima koji žele pomoći misije u Africi najbolji je način posredstvom humanitarne udruge „Srce za Afriku“ koja ima otvoren račun i u BiH ili posredstvom „Radosne vijesti“, lista Papinskih misijskih djela koji svoju misijsku centralu ima i u Sarajevu. (missio.ba)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji