fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 03.10.2023

Papa Misionarima Presvetog Srca: Vaše je putovanje put vjere

Papa Franjo primio je, 2. listopada 2023. u audijenciju Misionare Presvetog Srca, sudionike 26. generalnog kapitula te istaknuo važnost upoznavanja Krista kroz evanđelje, zatim produbljivanja razumijevanja kroz bratsko dijeljenje, kao i radosnog naviještanja Njegove ljubavi u njihovom poslanju.

Govor je započeo ističući važnost povijesti te kongregacije koju je osnovao otac Chevalier 1854., zamišljajući ih kao misionare Božje ljubavi. Istaknuo je važnost poznavanja Srca Isusova kroz evanđelje, nazivajući ga „knjigom Presvetog Srca“. Misionare je potaknuo da razmišljaju o Isusovom životu, jer će tamo otkriti Njegovo neizmjerno milosrđe, ljubav i suosjećanje.

Da bi to snažno iskustvo postalo svjetlo na njihovu putu, treba proći kroz obogaćivanje dijeljenja. To je drugi element: produbljivanje i razumijevanje Riječi u bratskom dijeljenju, kazao je Papa. Usporedio je to s učenicima na putu za Emaus koji su, nakon što su prepoznali Isusa, međusobno dijelili svoje čuđenje i iskustvo. Taj čin dijeljenja radosti i čuđenja na susretu s Gospodinom praksa je na koju je Papa pozvao misionare.

Govoreći o ulozi dijeljenja u životu oca Chevaliera, spomenuo je kako je prenosio zanos i snove kolegama, koje je nazvao „vitezovima Presvetog Srca“. Razmjena iskustava susreta s Kristom u Riječi, sakramentima i svakodnevnom životu ključna je za poticanje jedinstva i konstruktivnog angažmana unutar zajednice. Papa je istaknuo i važnost radosnog navještaja u njihovu poslanju. Pohvalio je misionare što su prihvatili geslo „od ega do jeke“, to jest od sebe do zajedničkog doma, obitelji, zajednice i svega stvorenoga.

Sveti se Otac osvrnuo na brojne izazove s kojima se suočavaju, poput služenja siromašnima, migrantima i rješavanja nepravdi diljem svijeta. Potaknuo ih je da prigrle samilost Kristova Srca i dopuste da Njegova nježnost oblikuje njihove planove i projekte. Molim vas, ne bojte se nježnosti! Božji stil može se reći u tri riječi: blizina, suosjećanje i nježnost. Bog je takav: blizak, suosjećajan, nježan. Budite takvi s drugima – rekao je Papa. Tu blizinu, suosjećanje i nježnost – dodao je – dobit ćete u dijalogu s Isusom. Molitva je toliko važna da se sve to ostvari. Bez molitve stvari ne funkcioniraju.

Nastavite rad s entuzijazmom. Bježite od tuge, koja je crv koji uništava osobni i posvećeni život! Tuga koja vas ruši, a ne dobra tuga pokajanja, to je druga stvar, ali ta svakodnevna tuga crv je koji uništava. Blagoslivljam vas od srca. I preporučam da se molite za mene, jer mi je to potrebno, ovaj posao nije tako lak!, kazao je rimski biskup. Na kraju ih je potaknuo da prihvate suosjećanje i nježnost u svojim interakcijama, a iznad svega, da svoju misiju održe molitvom. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji