fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Kampala, 18.11.2022

Godišnja skupština Udruge redovnika Ugande

Na godišnjoj skupštini Udruge redovnika Ugande (Association of Religious in Uganda – ARU), koja se na temu „Rastimo zajedno u duhu sinodalnosti: Poziv na dublje zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“ održavala od 9. do 11. studenog 2022. u Kampali, glavnom gradu te afričke države, sudjelovala je i misionarka toj zemlji s. M. Ivka Lučić, članica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Njeno izvješće o ovom događaju objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Poziv za sudjelovanje upućen je vrhovnim poglavaricama i poglavarima ili predstavnicima pojedinih redovničkih zajednica u Ugandi. Susret je započeo započeli zajedničkim euharistijskim klanjanjem, a potom je uslijedila misa koju je predslavio apostolski nuncij u Ugandi mons. Luigi Bianco u koncelebraciji s nadbiskupom Torora mons. Obboom Emmanuelom i dvojicom svećenika.

Skupštinu je otvorio nuncij Bianco koji je potaknuo nazočne da međusobno podijele svoja životna iskustva, radosti i probleme zajedničkog života. Pojasnio je da će se tako, obogaćeni novim susretima i dijeljenjem uspjeha i postignuća, kao i neuspjeha, te svjesni da je „svaka osoba hram Duha Svetoga“, spremniji vratiti u svoje zajednice gdje brinu jedni za druge. „Tek tada se možemo brinuti za ljude kojima smo poslani i tješiti ih u njihovoj nevolji“, istaknuo je, između ostaloga, nucij Bianco.

Nadbiskup Obbo Emmanuel u svom obraćanju također je podržao i pohvalio održavanje skupštine te zahvalio redovničkim zajednicama na sudjelovanju i doprinosu za dobro Crkve u Ugandi. „Naš život postaje lakši i ljepši ako živimo i dijelimo zajedništvo“, posvijestio je mons. Emmanuel.

Zatim je okupljene pozdravila predsjednica ARU-a s. Speranza Namusisi koja je zahvalila Apostolskom nunciju i Nadbiskupu za riječi poticaja, a sudionicima skupštine izrazila dobrodošlicu.

Na skupštini su predstavljena vijeća koja djeluju pri Udruzi kao i njihovo djelovanje i planovi za 2023. godinu. S. Lydia Apili Bwor, generalna tajnica ARU-a, izvijestila je detaljno o djelovanju Udruge kao i o planovima u svim segmentima (odnosno djelovanju različitih vijeća u okviru Udruge): odgoja, duhovnog života, međusobne pomoći i suradnje, brige za napuštenu djecu, stručnom usavršavanju te djelovanju u vrijeme pandemije. Predstavljeno je i financijsko izvješće.

Nakon detaljnog izvješća raspravljalo se i o pitanjima koja utječu na suživot i suradnju kao i o tome što se može bolje činiti kako bi redovnički život rastao u duhu zajedništva, sudjelovanja i poslanja.

Dogovaralo se također o novim zajedničkim planovima. Na kraju se svima obratila predsjednica s. Speranza zahvalivši na sudjelovanju i svemu što svaki pojedinac čini da Udruga što bolje bude u službi onog što treba činiti. Skupština je završila klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

„Na susretu, koji je uistinu bio obogaćujući, dobili smo bolji uvid u prioritete za život i rad redovničkih zajednica kao i djelovanje za ljude kojima smo poslani“, ističe s. M. Ivka.

Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije u misijama u Ugandi su nepune četiri godine. Svoj misijski križ kao znak misijskog poslanja, 21. listopada 2018. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova primile su, uz s. M. Ivku, još dvije sestre franjevke ove Provincije: s. M. Elizabeta Žuljević i s. M. Franciska Ivanović. (kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji