fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Split, 15.09.2022

Sestre misionarke s Haitija u Splitu

Služavke Maloga Isusa u misijama na Haitiju, s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, posjetile su 9. rujna 2022. samostan "Sv. Ane" u Splitu, sjedište Splitske Provincije sv. Josipa gdje ih je dočekala sestarska zajednica na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Terezijom Pervan. Po njihovoj želji sudjelovala je i s. Dolores Brkić, čije izvješće o susretu objavljeno na mrežnoj stranici ssmi.hr prenosimo u cijelosti:

Kako su sestre stigle pred samu podnevnu molitvu zajedno su bile u kapeli na molitvenom dijelu. Nastavile su sa sestrama kod obiteljskog stola u vrijeme ručka gdje se razvio lijepi sestrinski razgovor. Provincijalka s. Terezija vodila je sa misionarkama također zanimljivu komunikaciju da bi svi što detaljnije razumjele oblik i način misionarskog djelovanja među siromasima. Izvješće koje smo slušali i komentirali na jedan način bilo nam je kao ispit savjesti. Postavljali smo pitanja: „Jesmo li kao Družba danas na autentičnom poslanju dosljedne?“; „Idemo li stopama svog Utemeljitelja?“; „Koliko smo evanđeoski govor vjere i svjedočenja u susretu sa bližnjima i potrebnima svih vrsta – duhovnih i materijalnih?“; „Što nam je prioritet: nositi ljudima Boga ili odjelom reći tko smo?“

Razmišljali smo u nastavku o tome jesu li sve naše nakane djelovanja ovdje, na Haitiju ili bilo gdje da jesmo, iskrene, bez računice, reklamativne… u Božjem duhu? Blokiraju li nas neke formalnosti koje bi mogle biti i prepreka opstanku? Razborita analiza uvijek je blagoslovljena bilo pojedinačno kao zajednica, ali i Družba u cjelini.

Sva naša „gradnja“, duhovna i materijalna… trebamo je predati u Božje ruke. On poznaje tajne naših srdaca o čemu kazuje psalam: „Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji“ (Ps 127, 1) 

Nakon dužeg sestrinskog druženja zabilježili smo susret fotografijom. Znak pažnje i podrške na svoj plemeniti način izrazila im je s. Terezija. Misionarke su se zahvalile sestrama i Prijateljima Malog Isusa za sve izraze podrške koje su im velika pomoć. Jedne drugima smo obećale i još jaču molitvenu podršku. Upitali smo naše misionarke, da li je započeta gradnja kapelice Malog Isusa što je dar uz 25. godišnjicu postojanja Društva PMI-a iz cijele Družbe? U procesu je, rekle su, pa smo bili ozareni da je po zaslugama našeg sluge Božjeg Josipa Stadlera do Haitija stigla pobožnost Malom Isusu.

 

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji