fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Dakawa, 07.09.2022

Don Nikola Sarić proslavio 50. godina svećeništva i misijskog djelovanja u Tanzaniji

Dugogodišnji misionar u Tanzaniji don Nikola Sarić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, u nedjelju 28. kolovoza 2022. obilježio je 50. godina svećeništva i ujedno 50 godina službe Bogu i ljudima u misijama u Tanzaniji, objavljeno je na mrežnoj stranici Družbe sestara Služavki Maloga Isusa ssmi.hr.

Nekoliko župljana iz njegove rodne župe u Trilju u Hrvatskoj, zajedno sa Služavkom Malog Isusa s. M. Sikstom Paleško otputovalo je za tu prigodu, 21. kolovoza u Tanzaniju. Zajedno s njima pošlo je i nekoliko članova don Nikoline rodbine i prijatelji: Anđela Odrljin, Miro Bradarić, Anđelka Vuković, Antea Bradarić, Iris Čota i Nena Vuković.

Natrag su se vratili 3. rujna a u povratku je s. Siksti na mobitel don Nikola poslao ovu poruku:

˝Draga časna sestro Siksta!

Još jednom hvala za sve ove dane što ste sproveli s nama u našoj misiji Dakawa, biskupija Morogoro, Tanzanija prigodom mog zlatnog jubileja 50 godina svećeništva.

Svima vama koji ste došli iz naše domovine Hrvatske da uzveličate ovo moje jubilarno slavlje zelim sretan povratak u Lijepu Našu. Na vašem povratku nek vas prati naša nebeska majka Marija, naša draga Gospa pod čijom zaštitom je i ova nasa župa Dakawa (Gospa od ružarija).

Pozdravite sve vaše sestre u samostanu, a časnoj majci neizmjerna hvala što vam je dala pristanak na tako daleki put da budete sudionik i tako uveličate ovo moje jubilarno zlatomisničko slavlje.

Vi ste sestro Siksta predstavljali vaš redovnički red Malog Isusa što je svima nama bila velika čast i nek vječno živi Mali Isus.

Uvijek vam zahvalni misionar don Nikola Sarić.˝

Don Nikola Sarić rođen je 13. svibnja 1946. u Trilju. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1972., a za misije se zainteresirao preko primjera poznatog hrvatskog misionara o. Ante Gabrića. Dozvolu za misijsko djelovanje dao mu je pokojni nadbiskup Frane Franić, a u svijet se otisnuo zahvaljujući talijanskoj instituciji Missionari della Consolata. Otputovao je 7. rujna 1973. u Tanzaniju gdje je tada bio prvi hrvatski misionar, a iza njega su potom došli don Ante Batarelo, don Boško Obradović i drugi. (missio.ba/kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji