fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 12.08.2022

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Papa Franjo u video-poruci zahvaljuje i potiče sudionike misije solidarnosti argentinske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja.

Župljani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz argentinskog Rio Cuarto već tri godine posjećuju domorodačke zajednice u provinciji Salta. Ove godine, pod geslom „Snovi se grade zajedno“, nadahnut enciklikom pape Franje „Fratelli tutti“, 30-ak mladih i starijih su među zajednicom Wichi, na planinama između Bolivije i Paragvaja, pratili obitelji, slavili s njima mise, igrali se s djecom te dijelili život i vjeru.

Upravo je njihov sunarodnjak, papa Franjo, poželio ohrabriti argentinske župljane u kratkoj video-poruci. Kako je rekao: „ići u misije znači izaći iz sebe kako biste dali najbolje od sebe i ono najbolje što Bog daje, a to je jako lijepa stvar“.

Pozdrav je uputio i vlč. Marianu Cordeiru koji ih prati u misijama, te zaključuje: „Dakle, natrag u misije“.

Krštenje u misijama u provinciji Salta među domorodačkim zajednicama

Kako svjedoči vlč. Cordeiro, nakon tjedan dana proveden među spomenutom autohtonom zajednicom, mladi su se vratili puni nade, siromasi su im otvorili oči. „Vjerujem da im je Gospodin probudio osjetljivost kako bi ih odgojio u zalaganju za svoju braću, za bližnjega... moji mladi su blago mog života, ispunili su me ponosom vršeći ovu misionarsku zadaću“.

Želja im je rasti u prijateljstvu s autohtonim zajednicama. Posjećuju ih dva puta godišnje te prolaze više od pet kilometara, tamo gdje, kako kaže vlč. Cordeiro, „kuca srce našeg ljubljenog Kraljevstva, Isusovog, siromaha, malenih“. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji