fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Sarajevo, 10.08.2022

Misionarka s. Doroteja Dunđer u posjetu Misijskoj središnjici

U utorak 9. kolovoza Nacionalnu upravu Papinskih misijskih djela u BiH posjetila je s. Doroteja Dunđer, članica Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice.
 
Primili su ju mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD-a BiH i djelatnica u Misijskoj središnjici s. Davorka Šarić.

S. Doroteja je već 34 godine u misijama u Beninu. Nezaobilazna tema razgovora još uvijek je pandemija koronavirusa i iskustvo u različitim dijelovima svijeta. S. Doroteja svjedoči kako je za vrijeme pandemije život praktično stao: škole nisu radile, selo je bilo izolirano što je otežalo ionako težak život a dobrano je bilo onemogućeno njihovo misijsko djelovanje. S ove distance smatra to vrijeme nažalost izgubljenim vremenom. Završila je srednju medicinsku školu i to joj je pomoglo u radu s bolesnicima. Sestre inače drže dvije ambulante a treća je u otvaranju. U pet osnovnih škola za oko 3 500 učenika skrbe za obroke. Uz ovo s. Doroteja i Marijine sestre vode i dva sirotišta u kojima su djevojčice bez jednog ili oba roditelja, djevojčice iz siromašnih obitelji i koje imaju teške obiteljske probleme. Primaju ih u uzrastu od tri i više godina te ih odgajaju i prate do završetka srednje škole. Već od malih nogu djecu uče samostalnosti i odgovornosti prema životu i radu. Misionarke najviše rade s djecom, bolesnima i potrebitima. Taj rad zahtijeva mnogo strpljenja, umijeća i nadasve ljubavi koju nastoje ugraditi u svako dijete i svima s kojima se susreću. Na taj način žive i prenose svoju vjeru u Krista koji je otkupio svakoga čovjeka. Svjesne toga, sestre radosno služe i smatraju da je to najbolja i najprivlačnija propovijed.

Takvim životom privukle su i mlade djevojke u svoju redovničku Družbu. S ponosom ističe da imaju 38 domaćih sestara u šest zajednica, a na putu je otvaranje i sedme redovničke zajednice.  Njihov rad Bog je nagradio novim redovničkim zvanjima. Za misionare je to najveća nagrada i pokazatelj dobrog smjera kojim žive i misijski djeluju. Nova duhovna zvanja su nada Crkve koja uvijek iznova nalazi nove načine propovijedanja i života. Duh Sveti vodi Crkvu i stalno nas iznenađuje svojim blagoslovom a pogotovo u našim sumnjama i planovima. Kad god pomislimo da je kraj, da nepravda, zlo i grijeh počinju pobjeđivati, Duh Božji potakne mlade iz različitih dijelova svijeta na nesebično darivanje. Ti mladi su kvasac iz kojeg će nicati novo stablo života Crkve. Zbog toga molimo za naše misionare i za sve koji se nađu na putu njihove evangelizacije. Božja sila je tiha sila jer je vođena nesebičnom Ljubavlju koja je život svoj položila za ovce svoje, koja ostavlja 99 ovaca da bi našla onu izgubljenu. (Usp. Lk 15,4-7).

Premda već pobolijeva s. Doroteja se radosno vraća u Benin uvjerena da preko najslabijih služi Bogu i kako na taj način širi njegovo kraljevstvo. „Zahvalni Bogu za sve milosti koje udjeljuje po našim misionarima, obećali smo pratiti plemenito misijsko nastojanje s. Doroteje i njezinih susestara u Beninu“, poručili su iz PMD-a BiH. (missio.ba)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji