fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 03.08.2022

Papina molitvena nakana za kolovoz

 

Papina molitvena nakana za kolovoz posvećena je trgovcima, ugostiteljima, obrtnicima i svima koji se bave raznim djelatnostima, a koji su bili pogođeni gospodarskim posljedicama pandemije: „Molimo se za njih. Ne nalaze se na popisu bogataša i moćnika, ali ulažu u opće dobro umjesto skrivanja novca u poreznim oazama".

Obrtnici, ugostitelji, trgovci, prijevoznici… mali i srednji poduzetnici stavljeni su na tešku kušnju za vrijeme pandemije, a upravo njima papa Franjo posvećuje molitvenu nakanu za kolovoz. Kako navodi u video-poruci koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža: „Molimo se da mali i srednji poduzetnici, teško pogođeni gospodarskom i socijalnom krizom, iznađu potrebna sredstva za nastavak poslovanja, na usluzi zajednicama u kojima žive“.

U svijetu je, prema podacima Svjetske banke iz 2021. godine, svaka četvrta tvrtka prepolovila obujam prodaje zbog pandemije. Javna pomoć je slaba upravo tamo gdje je najpotrebnija, dakle u siromašnim zemljama i za mala poduzeća.

Zbog toga Papa želi skrenuti pozornost na to pitanje. Njegovo upozorenje dolazi već u prvim sekundama videa u kojem se izmjenjuju slike i snimke muškaraca i žena iz cijeloga svijeta koji se bave svojim poslom. Ti se radnici, ističe Papa na španjolskome jeziku, ne pojavljuju na popisu najbogatijih i najmoćnijih. Oni unatoč teškoćama stvaraju radna mjesta, zadržavajući društvenu odgovornost.

Svi oni posvećuju ogromnu kreativnu sposobnost da mijenjaju stvari odozdo, odakle uvijek dolazi najbolja kreativnost. Hrabrošću, trudom, žrtvom, ulažu u život stvarajući blagostanje, mogućnosti i posao. Stoga, Papa poziva na molitvu za sve njih, kako bi, unatoč raznim krizama, mogli ići naprijed i pronaći prava sredstva koja će im to omogućiti nastavak rada i služenja. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji