fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 16.06.2022

Papa: Rat u Ukrajini nije "navika" nego mučeništvo jednog naroda

Sjećanje blijedi, a bol se može ohladiti – tim je riječima papa Franjo opisao stanje u kojemu, već gotovo četiri mjeseca, živi ukrajinski narod. Učinio je to na kraju opće audijencije, u pozdravu hodočasnicima talijanskoga jezika. Sveti je Otac ponovno potaknuo da se ne zaboravi ta tragedija rata.

Molim vas, nemojmo zaboraviti ukrajinski mučenički narod koji je u ratu. Nemojmo se naviknuti živjeti kao da je rat neka daleka stvar. Neka naše sjećanje, naša naklonost, naša molitva i pomoć, uvijek budu blizu tom narodu koji toliko trpi i podnosi istinsko mučeništvo.

Ne naviknuti se na rat

Nemojmo se naviknuti na ratnu stvarnost. Tu je misao, od samoga početka sukoba Papa više puta ponovio, ističući, primjerice, važnost humanitarne pomoći koju se – kako je rekao već u ožujku – ne smije prekinuti. I prošle se nedjelje, u pozdravima nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, u svojim mislima ponovno vratio na sukob u Ukrajini, zazivajući molitve za tamošnje stanovništvo te potičući vjernike da ne zaborave to što se događa.

Misao na ukrajinski narod, izmučen ratom, uvijek je živa u mom srcu. Neka vrijeme koje prolazi ne ohladi našu bol i našu brigu za te izmučene ljude. Molim vas, nemojmo se naviknuti na tu tragičnu stvarnost! Imajmo ju uvijek u srcu. Molimo i borimo se za mir. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji