fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Uganda, 02.06.2022

Proslava patrona kapele i kuće u Rwentobu u Ugandi

Dana 29. svibnja zajednica Školskih sestara franjevaka u Rwentobu (Uganda) proslavila je patron kapele i kuće – Uzašašće Gospodinovo. Pripremale su se devetnicom, a vrhunac toga dana bila je sveta misa u samostanskoj kapeli koju je slavio fra Peter Mburu, kapelan župe sv. Franje Asiškoga u Rushooki. Uz sestre zajednice nazočila su dva fratra iz spomenute župe, dvije sestre Družbe Kćeri Božje Ljubavi i troje mladih iz Italije koji volontiraju u našem susjedstvu, piše s. Kata Karadža.

U propovijedi se fra Peter osvrnuo na biblijske ulomke svetkovine. Istaknuo je da su apostoli Isusovi svjedoci te su, uz sve svoje ljudske slabosti, pronosili doživljeno s Isusom tijekom njegova života, ali također poslije njegove smrti i uskrsnuća. Mnogim dokazima Isus je pokazivao da je živ i četrdeset dana im se ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem. Donosio im je mir i pomirenje. Sveti Luka Evanđelist piše da su se učenicima otvorile oči te su ga prepoznali. Otvorio im je dakle pamet i srce te im dao snagu da budu istinski svjedoci.

Predslavitelj misnog slavlja ohrabrio je okupljene istaknuvši da smo svi navjestitelji Radosne vijesti, mira, pomirenja, nade, vjere i ljubavi… Možemo biti slabi i krhki, ali potrebno je da u današnjem svijetu ostanemo svjedoci. Ne zatvarajmo stoga svoje srce pred potrebama drugih. Budimo svjedoci nade, a ne nemira, jedinstva, a ne razdvojenosti. Isus daje svoj blagoslov učenicima i odlazi, biva uznesen na nebo. Isti taj blagoslov ostavlja svima nama koji želimo biti njegovi svjedoci. Nije nas ostavio same, nego nam je ostavio snagu koja nas nosi kroz život – Duha Svetoga čiju svetkovinu iščekujemo, istaknuo je fra Peter.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički objed i ugodno druženje. Iako je sušno razdoblje godine, Gospodin nas je blagoslovio kišom. Dugo smo je čekali pa je slavlje bilo još dojmljivije izraženo kroz zahvalnost. (missio.ba/redovnistvo.ba)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji