fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Lyon, 26.05.2022

Održana Generalna skupština Papinskih misijskih djela

Od 16. do 23. svibnja 2022. u Lyonu je održana Generalna skupština Papinskih misijskih djela (PMD) na kojoj je sudjelovala Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela RH, s. Ivana Margarin te 120 ravnatelja iz cijelog svijeta. U sklopu Skupštine, 23. i 24. svibnja održan je dvodnevni formativni tečaj za ravnatelje imenovane prošle godine. Na skupštini je sudjelovao i predsjednik PMD-a nadbiskup mons. Giampietro Dal Toso te četiri generalna tajnika Papinskih misijskih djela.

Veliki događaj ove godine bio je u Lyonu 22. svibnja, beatifikacija službenice Božje Pauline Jaricot (1799. - 1862.), utemeljiteljice prvoga misionarskog djela, Djela za širenje vjere. Svima nam može biti uzor izgaranja za Boga jer svojim primjerom života Paulina svjedoči da je svaki krštenik pozvan na poslanje u Crkvi. Cilj Djela za širenje vjere je otvoriti srce svakog vjernika prostranstvu misionarskog horizonta kroz duhovnu i materijalnu potporu naviještanju Kristovog kraljevstva, kako prenosi Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u RH.

Pauline Jaricot rođena je u dobrostojećoj obitelji, a preminula u siromaštvu. Papa Franjo ističe da njezinom beatifikacijom Crkva potvrđuje da je znala prikupljati blaga na nebu, blaga koja proizlaze iz hrabrosti darivanja i koja otkrivaju tajnu života: samo dajući ga može ga se posjedovati, samo gubeći ga ponovno ga se pronalazi.

Svečano misno slavlje beatifikacije predvodio je kardinal Luis Antonio Tagle, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda. U obredu proglašenja blaženom sudjelovalo je 120 nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela iz cijelog svijeta. Sudjelovala je i obitelj djevojčice Myline Tran koja je po molitvi bl. Paulini, čudesno ozdravila. Sveti Otac Franjo odobrio je 26. svibnja 2020. godine dekret o čudu po zagovoru službenice Božje Pauline Jaricot, osnivačice Djela za širenje vjere i žive krunice.

Kad je Mayline imala tri godine, ugušila se hranom, i pala u komu koja je trajala danima. Doživjela je teško oštećenje mozga zbog nedostatka kisika. Obzirom na nepovratna oštećenja mozga, liječnici su tvrdili da će malena Mayline živjeti kao biljka. Roditelji su započeli moliti devetnicu Pauline Jaricot i mnogi su molili s njima. Po završetku devetnice, dogodilo se čudo i djevojčica se počela oporavljati. Danas živi normalnim životom, a nakon njezinog ozdravljenja, njezin otac primio je sakrament krštenja. Sada snažno živi svoju vjeru, moli i neprestano zahvaljuje.

Diljem svijeta mnogo je onih kojima je potrebno donijeti Krista i radost evanđelja. Stoga, ujedinjeni u vjeri molimo za naše misionare i misionarke te ne zaboravimo da smo svi pozvani pomoći i biti misionari tamo gdje jesmo.

Želite li podržati misijsko djelovanje, donaciju možete izvršiti prema podatcima: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: za misije i misionare: SWIFT: ZABAHR2XX. Potražite Facebook stranicu "Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj" i pratite aktivnosti iz misijskih zemalja: www.facebook.com/missioHR. (kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji