fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Sarajev, 21.07.2021

Zahvala za potporu najvažnijoj i najsvetijoj dužnosti Crkve

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela (PMD) BiH mons. Luka Tunjić, uputio je pismo zahvalne dosadašnjem nacionalnom ravnatelju PMD-a Hrvatske vlč. Antunu Štefanu, za marljivo i zdušno obavljanje ove službe punih 10 godina, i za uspješnu suradnju. Pismo zahvale mons. Tunjića prenosimo u cijelosti:

„Poštovani kolega Štefan,

Službu nacionalnog ravnatelja PMD-a u Republici Hrvatskoj obnašao si punih 10 godina koliko je i maksimum prema statutu Papinskih misijskih djela. Od toga pet godina smo izravno surađivali na dobro naših Nacionalnih uprava PMD-a ali i na dobro naše mjesne i opće Crkve.

U Crkvi se sve promatra i događa u zajednici jer nam je zajednički Duh Sveti koji sve prožima i vodi. Uz ovu važnu eklezijalnu dimenziju nekoć smo bili jedna Nacionalna uprava koja se slijedom povijesnih događanja pretvorila u dvije zasebne Nacionalne uprave ali s puno zajedničkih projekata, akcija, susreta i nastojanja. Našoj zajedničkoj misijskoj baštini, uz pomoć Duha Božjega, udahnjivali smo i udahnjujemo novi misijski žar ne samo u već dogovorenim zajedničkim misijskim projektima nego i u onima za budućnost.

U tom nastojanju pokazao si širinu, otvorenost i razumijevanje na čemu Ti najiskrenije zahvaljujem. Ti i Tvoji suradnici činili ste i dodatni napor kako bi sve što radimo bilo dobro i na vrijeme. Na poseban način se to odnosi na tiskanje i dopremanje zajedničkog misijskog lista Radosna vijest i promotivne materijale za Svjetski dan misija, Dan Djela svetog Djetinjstva, misijsku akciju MIVA i druge materijale koje je trebalo, u svako doba dana i noći, voziti na autobusni kolodvor i otpremiti za Sarajevo.

Ista se spremnost i ljubav očitovala u organizaciji godišnjih skupština, godišnjih susreta misionara i u svim drugim misijskim akcijama. Iskreno i uspješno sudjelovao si u izgradnji svijesti da su naši misionari zajedničko blago Crkve u Hrvata ali i cijele Crkve. Uvjeren sam da Ti i oni zajedno sa mnom u tome ali i na svemu drugom od srca zahvaljuju.

Neka Te Duh Božji prati u Tvojim daljnjim službama i neka ne dopusti da Te druge obveze udalje od misija. Često si citirao misijski dekret Ad gentes da su misije „najvažnija i najsvetija dužnost Crkve“ pa se nadam da ćeš trajno ostati prijatelj naših Nacionalnih uprava i svete misijske djelatnosti Crkve.


U toj nadi i zahvali srdačno Te i s poštovanjem pozdravljam


Mons. Luka Tunjić,
nacionalni ravnatelj PMD-a BiH“

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji