fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Port-au-Prince, 03.05.2021

Na slobodu pušteni i ostali katolici u travnju oteti na Haitiju

Misionarke s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik, članice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Bezgrješnog Začeća BD Marije Sarajevo izvijestile su, 1. svibnja 2021. da su na slobodu pušteni i ostali od deset katolika otetih 11. travnja 2021. na Haitiju: četiri svećenika, časna sestra i laik. Prigodom kidnapiranja u Croix Les Bouquetsu toga dana oteto je ukupno pet svećenika, dvije časne sestre i tri laika dok su išli na slavlje uvođenja u službu novog župnika. Dvanaest dana nakon otmice, 23. travnja oslobođena su trojica svećenika, a jednu od otetih žena zbog bolesti otmičari su oslobodili ranije.

Sestre misionarke zahvaljuju Bogu su sada svi dobro i na slobodi, kao i svima koji su ih pratili u svojim molitvama. U svom dopisu na kraju pozivaju da se i dalje nastavi moliti za bolju budućnost Haitija.

Ta karipska zemlja koja zauzima oko trećinu otoka Hispaniole, iz skupine Antilskih otoka, prolazi kroz veliku gospodarsku, političku i socijalnu krizu koja bi mogla eksplodirati i prijeći u autoritarne pokrete i prekretnice. Već ju dugo sve više muče otmice i nasilni zločini koji se događaju u ozračju velikih poremećaja izazvanih u posljednjih 15 godina uraganima, potresima i epidemijama.

S. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik dospjele su u Haiti prije sedam godina, u siječnju 2014. Njih je u misiju na Haiti privukao strašni potres magnitude 7.0 prema Richteru koji je pogodio tu siromašnu karipsku otočnu zemlju 2010. godine, pri čemu je poginulo više od 250.000 ljudi. Svoj misijski križ primile su tijekom svečanog Euharistijskog slavlja u sarajevskoj katedrali, 27. listopada 2013. po rukama tada vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, sadašnjeg nadbiskupa koadjutora vrhbosanskog i upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH, (missio.ba/kta)

 

 

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji