fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 12.04.2021

Papa izrazio blizinu žrtvama nasilja u južnoj Kolumbiji

Papa Franjo osuđuje epizode nasilja na jugozapadnom pacifičkom području Kolumbije te izražava blizinu ljudima koji žive usred toliko patnje – napisao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, u brzojavu upućenom predsjedniku Kolumbijske biskupske konferencije, nadbiskupu Óscaru Urbini Ortegi. U poruci spominje također zauzimanje biskupa, svećenika, redovnika i laika u neumornom nastojanju da uspostave veze mira u cijeloj toj regiji.

U posljednje je vrijeme, naime, u južnom dijelu te zemlje zabilježeno više epizoda nasilja. U Corintu, jugozapadnom departmanu Cauca, 26. ožujka 2021. ranjeno je više desetaka osoba u eksploziji autobombe postavljene ispred zgrade općine, na jednom od mjesta-simbola domorodačke zajednice u Kolumbiji. Na tom području, koje je posljednjih desetljeća bilo uporište Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), djeluju naoružane skupine i bande povezane s narkokartelima.

Corinto, kao i susjedna općina Toribío, povijesno su općine koje vode autohtone zajednice. U Toribíju je, primjerice, 1984. godine ubijen otac Álvaro Ulque, prvi domorodački svećenik u Kolumbiji. Njegovo su djelo nastavili misionari Marije Tješiteljice. Izvještaj, koji je nedavno predstavio Ekumenski stol za mir, zajedno s drugim organizacijama, upozorava na nasilje koje su desetljećima trpjele crkvene organizacije koje su se borile zajedno sa skupinama najsiromašnijih ljudi. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji