fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 17.10.2020

Predstavljen 94. svjetski dan misija koji se obilježava u nedjelju

U Tiskovnom uredu Svete Stolice predstavljen je u petak, 16. listopada 2020. 94. misijski dan koji Crkva obilježava u nedjelju, 18. listopada. Za tu je priliku papa Franjo uputio vjerničkoj javnosti poruku pod geslom “Evo me, mene pošalji”.

Za kršćane je to – prema Papinim riječima – odgovor na Isusov poziv: “Koga da pošaljem?” To je izazov na koji su Crkva i čitav ljudski rod pozvani odgovoriti – istaknuto je na tiskovnoj konferenciji.

Dokument su novinarima predstavili tajnik Kongregacije za evangelizaciju naroda zambijski nadbiskup Protase Rugambwa te predsjednik Misijskih djela biskup Giampietro Dal Toso i generalni tajnik papinskih djela za širenje vjere o. Tadeusz J. Nowak.

Nekoliko misionara i misionarki iznijelo je novinarima svoja iskustva, upjehe i teškoće na koje nailaze u raznim misijskim središtima. Primjećeno je kako se ove godine smanjio u Europi i Americi broj biskupa i svećenika, dok se u Aziji i Africi njihov broj kao i broj misionara kao i trajnih đakona znatno povećao.

Posebno je zapažena misionarska djelatnost žena. Osvrćući se na Papinu poruku u kojoj Vrhovni poglavar Katoličke Crkve poziva da akitivno sudjeluju u aktivnoj misijskoj evangelizaciji, nadbiskup Rugambwa je istaknuo kako treba ići naprijed bez straha, a biskup Toso je primjetio da je pomoć Papinskim misijskim djelima pristigla unataoč pandemiji tako da se moglo financirati 250 projekata u vrijednosti od milijun i 300.000 dolara te 473.000 eura.

Te su svote plod prikupljenih milodara iz raznih krajeva svijeta. Najveći problem s kojim su se crkvene zajednice u prikupljanju milodara suočile bio je ograničeni pristup crkvama. (missio.ba/ika)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji