fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Rio de Janeiro, 29.08.2020

Vjernici laici moraju biti kvasac preobrazbe društva

Biti kvasac za veliku preobrazbu vremenitih stvarnosti, živeći u zajedništvu Crkve, poslanje je kršćana laika – rekao je nadbiskup Rija de Janeira, kardinal Orani João Tempesta, tijekom tjedna, od 23. do 29. kolovoza, koji je posvećen Zvanju laika vjernika u službi Crkve.

Vjernici laici su kršćani koji imaju posebno poslanje u Crkvi i u društvu – rekao je nadbiskup, protumačivši da su po krštenju primili poziv da snažno žive u službi Kraljevstva Božjega. U Crkvi ima različitih zvanja – dodao je kardinal – kao što su svećenici, đakoni, redovnici i vjernici laici; svih se spominjemo u kolovozu, razdoblju koje je posvećeno upravo zvanjima. Naravno, sva su vrlo važna i potrebna, budući da proizlaze ih krštenja, izvora svih zvanja.

Kako stoji u priopćenju Brazilske biskupske konferencije, kardinal Tempesta se usredotočio osobito na poslanje vjernika laika koji su pozvani poučavati katekizam, čije se slavlje u Brazilu organizira posljednje nedjelje u kolovozu. Katehist je onaj koji je u službi Božje riječi, te postaje sredstvo prenošenja riječi – rekao je kardinal i istaknuo – Gospodin vas zove kako bi kroz vaš život, vašu osobu i vaše priopćivanje, Božja riječ bila naviještana, da budete navjestitelji i svjedoci Isusa Krista. Lik katehista je temeljan za život Crkve, budući da Crkva po njemu na poseban način odgaja za vjeru. To je poslanje koje ima lijepe i bogate mogućnosti, kao i velike izazove.

U Brazilu, na četvrtu nedjelju kolovoza, koja je posvećena zvanjima, na poseban se način razmišlja o vjernicima laicima u svijetu. Zbog toga je nadbiskup Rija de Janeira izrazio želju da Bog i dalje blagoslivlja vjernike laike i potiče ih da prenose i svjedoče svoju vjeru u svijetu koji se treba preobraziti, kako bi se vratio u novu normalnost ljudskog života. Neka ta nova normalnost bude bolja od prethodne, gdje u životu i srcu vladaju pravda i mir – zaključio je kardinal Tempesta. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji