fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Sarajevo, 20.07.2020

Akcija MIVA 2020.

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić, svim župama u Bosni i Hercegovini odaslao je dopis prigodom akcije MIVA 2020., kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani prijatelji misija!

Za misijsku akciju MIVA redovito smo vam slali prigodni plakat i brošuru. Međutim, zbog pandemije koronavirusa dogovorili smo se s Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela Hrvatske da ove godine ne tiskamo plakat i brošuru ali da akciju ipak provedemo spram realnim mogućnostima u pojedinoj župi.

Koliko god kod nas situacija bila teška i koliko god se posljedice koronavirusa osjećaju na svim područjima života ne možemo ostati nijemi na vapaje naših misionara. Poručuju nam da njihovi vjernici uglavnom žive od svakodnevnih nadnica ili rada u polju što im je ovih mjeseci zabranjeno radi širenja opakog virusa. Jednostavno su osuđeni na izgladnjivanje i umiranje ako im pomoć ne stigne sa strane. Misionari predviđaju, ove i narednih godina, puno veći broj umrlih ako im se ne pomogne.

Akcija MIVA je vezana uz najbližu nedjelju Sv. Kristofora (26. srpnja) i traje praktično cijelu godinu ovisno o načinu prikupljanja sredstava. Može se organizirati jednu nedjelju ili više nedjelja, odnosno jedno određeno vremensko razdoblje. Pojedini župnici postave košaricu u dnu crkve ili ispred oltara s napomenom da će prikupljeni novac biti namijenjen za kupnju prijevoznih sredstava našim misionarima.

Ohrabruje činjenica kako se prošle godine ovoj akciji odazvalo puno više župa u odnosu na protekle godine. Važno ju je organizirati bez obzira koliko će se novca prikupiti. Našom solidarnošću mnogi životi će sigurno biti spašeni. Organiziranjem ove akcije pomažemo širenje Radosne vijesti i kraljevstva nebeskoga ispunjavajući svetopisamske riječi: Gladne nahraniti a žedne napojiti. U isto vrijeme zahvaljujemo Bogu za svaki svoj pređeni kilometar, moleći za osobnu sigurnost na putu ali i svih onih u prometu koji nas sustižu, prestižu, mimoilaze... Molim vas da prikupljena sredstva predate ekonomatu svoje (nad)biskupije.

U ime naših misionara i svih koji će osjetiti pomoć ove akcije od srca zahvaljujem i iskreno pozdravljam uz zahvalu za dosadašnju pomoć i suradnju

Mons. Luka Tunjić,
nacionalni ravnatelj PMD u BiH

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji