fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Rim, 16.06.2020

Generalna skupština PMD-a održana online

Putem online platforme, 12. lipnja održana je generalna skupština Papinskih misijskih djela koja je okupila više od 100 nacionalnih ravnatelja

Putem online platforme, 12. lipnja 2020. održana je generalna skupština Papinskih misijskih djela koja je okupila više od 100 nacionalnih ravnatelja, na čelu s prefektom Kongregacije za evangelizaciju naroda kard. Luisom Antoniom Tagleom i predsjednikom PMD-a nadbiskupom Giampietrom Dal Tosom, prenosi nedjelja.ba.

Uslijed pandemije koronavirusa skupština nije održana, kako je planirano, u Rimu. Uz kard. Taglea i nadbiskupa Dal Tosa među sudionicima su bila i četiri generalna tajnika PMD-a: fr. Tadeusz J. Nowakfr. Fabrizio Meronis. Roberta Tremarelli i fr. Guy Bognon – koji je trenutno u Beninu, te je poslao svoje pisano obraćanje, i Carlo Soldateschi, zadužen za upravu, javlja Agencija Fides.

„Nemojmo se žaliti na zatvorena vrata, nego razumijevati i surađivati za nove prozore koje će otvoriti Duh Sveti. Gospodin uvijek nudi nove mogućnosti za širenje Evanđelja“, kazao je kardinal Tagle pozivajući stoga nacionalne ravnatelje PMD-a da budu ljudi molitve i dopuste Duhu Svetomu da ih ispuni i nadahne u njihovom djelovanju, kako se to dogodilo sl. Božjoj Pauline Jaricot, utemeljiteljici Papinskog misijskog djela za širenje vjere.

„Svaki nacionalni ravnatelj pozvan je razaznati mogućnosti djelovanja, tako da cjelokupno djelo Crkve bude orijentirano i oživljeno u misionarskom smislu. Kateheze, liturgija, karitativnost, obitelji, skupine laika – sva pastoralna područja sama su po sebi mjesto i prigoda za misije. Svaki nacionalni ravnatelj pozvan je surađivati s Duhom Svetim tako da misije budu na srcu identiteta Crkve. U tom smislu, ekonomski vid prikupljanja darova pravi je znak i predanost za misionarsku karitativnost, koja srca otvara potrebama marginaliziranih“, kazao je prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda pozvavši PMD da aktivno i blisko surađuju s mjesnim biskupima i biskupskim konferencijama u misionarkom radu.

U svom obraćanju, nadbiskup Dal Toso s radošću je podsjetio na priznavanje čuda po zagovoru Pauline Jaricot, napomenuvši da će 2022. Papinsko misijsko djelo za širenja vjere, koje je ona osnovala, proslaviti 200 godina postojanja, te kako će PMD-i započeti pripremu za taj događaj.

Između ostalog, zahvalio je nacionalnim ravnateljima za njihov trud u sudjelovanju za posebni fond koji je papa Franjo ustanovio u sklopu PMD-a, kao odgovor na krizu nastalu slijed pandemije koronavirusa, s ciljem pomoći potrebama mjesnih Crkva.

„Potraga za milodarima nije puko prikupljanje sredstava, već je plodna prilika za rast u molitvi i misionarskoj animaciji“, kazao je, te u tom smislu ponovio kako je Papina nedavna poruka PMD-u, objavljena 21. svibnja, magistralna referenca koja će potaknuti put i djelo obnove PMD-a i smjer njihove budućnosti.

S predsjednikom su i četiri tajnika naglasila važnost da se PMD-i potpuno integrira u redovnu pastoralnu skrb pojedinih lokalnih Crkava, u svim njezinim oblicima i komponentama, radi informiranja i vođenja pastoralnog djelovanja s misionarskim pogledom, kao autentična „Crkva koja ide naprijed“.

Nadalje, prisjetilo se opsežno djelovanje na posvješćivanju i misionarskoj animaciji koje su nacionalni ravnatelji provodili diljem svijeta u prigodi Izvanrednog misijskog mjeseca listopada 2019. Skupština je također raspravljala o mogućim temama koje će predložiti Svetom Ocu za proslavu Svjetskog dana misija 2021.

Kao i svake godine, skupština PMD-a glasala je o konačnom i procijenjenom proračunu, te odobravala redovne i izvanredne subvencije povezane s financiranjem projekata u lokalnim Crkvama, u nadležnosti Kongregacije za evangelizaciju naroda. (kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji