fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan, 06.05.2020

Visoki odbor za ljudsko bratstvo pozvao na "dan molitve, posta i zaziva za čovječanstvo"

Visoki odbor za ljudsko bratstvo je “braći” koja vjeruju u Boga Stvoritelja, “braći” u čovječanstvu diljem svijeta poslao poruku na trinaest različitih jezika, od perzijskog do svahilija, pozivajući sve na “dan molitve, posta i zaziva za čovječanstvo”, piše Vatican News, a prenosi Fratellanza umana.

“Ne zaboravimo se u ovoj krizi obratiti Bogu Stvoritelju”, u vrijeme kad se svijet suočava s ozbiljnom opasnošću Covid-19 “koji prijeti životima miliona ljudi diljem zemlje”. Visoki odbor za ljudsko bratstvo podsjeća na temeljnu ulogu liječnika i znanstvenih istraživanja, ali od svake osobe u svim dijelovima svijeta traži da se, u skladu s njihovom religijom, vjerom ili naukom, “obrati Bogu molitvom, postom i djelima milosrđa”, kako bi “On uklonio ovu epidemiju, spasio nas od ove nevolje, odnosno pomogao znanstvenicima da pronađu lijek koji će je pobijediti, te kako bi On oslobodio svijet od zdravstvenih, ekonomskih i humanitarnih posljedica širenja ove ozbiljne zaraze”.

Visoki odbor stoga predlaže da se 14. svibnja proglasi “danom molitve, posta i zaziva za čovječanstvo”, pozivajući vjerske poglavare i sve ljude na svijetu “da se odazovu ovom humanitarnom pozivu te se obrate Bogu jednim glasom da sačuva čovječanstvo, pomogne mu da nadiđe pandemiju, obnovi sigurnost, stabilnost, zdravlje i blagostanje te da po prestanku pandemije naš svijet učini humanijim i više bratskim”.

Visoki odbor za ljudsko bratstvo kojim predsjeda kardinal Miguel Angel Ayuso Guixot, predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, osnovan je prošlog kolovoza u Domu Santa Marta, nekoliko mjeseci nakon povijesnog sastanka pape Franje i velikog imama Al-Azhara, Ahmeda al-Tayyeba u Abu Dhabiju 4. veljače 2019., odnosno od potpisivanja Dokumenata o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički suživot. U tom odboru su vjerski poglavari, znanstvenici i istaknute osobe kulture iz cijelog svijeta, pripadnici kršćanske, muslimanske i židovske vjere koji su nadahnuti tim Dokumentom i nastoje promicati njegove ideale mira i međusobnog poštovanja.

Papa Franjo također je u nagovoru nakon molitve Kraljice Neba 3. svibnja pozvao katolike da zajedno s vjernicima drugih religija mole i poste za prestanak pandemije koronavirusa: “Zapamtite: 14. svibnja svi vjernici zajedno, vjernici različitih tradicija, mole, poste i čine djela ljubavi“, rekao je Papa. (missio.ba/kta)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji