fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Vatikan., 12.02.2020

Na svjetski dan bolesnika Papa povjerio Djevici Mariji sve koji trpe

Na blagdan Gospe Lurdske te 28. svjetski dan bolesnika, 11. veljače 2020., papa Franjo je na svojemu Twitter računu @Pontifex, u prvom tweetu povjerio „Djevici Mariji, zdravlju bolesnih“ sve osobe koje nose teret bolesti, zajedno s njihovim obiteljima i zdravstvenim radnicima. Papa svima, s ljubavlju, jamči svoju blizinu u molitvi.

Dva sata poslije, u drugoj tweet poruci, papa Franjo je podsjetio kako onomu tko živi u tjeskobi zbog svoje krhkosti, žalosti i slabosti, Isus Krist nudi svoje milosrđe. On svakoga poziva da uđe u Njegov život kako bi iskusio nježnost – dodao je Papa.

U poruci za Dan bolesnika, objavljenoj 3. siječnja, Papa se nadahnuo Isusovim riječima iz Matejeva Evanđelja: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“ (Mt 11, 28). Riječi su to koje pokazuju milosrdni Isusov odnos prema ranjenom ljudskom rodu, Njegov pogled koji doseže u dubinu, koji prima i nježno ozdravlja.

Papa u poruci ističe ispravan pristup bolesniku, koji, osim brige o tijelu, zahtijeva i brigu o osobi te o njezinoj obitelji, oslabljenoj tom kušnjom. Zbog toga poziva liječnike i zdravstvene djelatnike da se pred granicama znanosti otvore za nadnaravno, te da ostanu dosljedni onom 'da' životu i osobi.

Neka vaše djelovanje – napisao je Papa obraćajući se zdravstvenom osoblju, ali i volonterima – bude stalno usmjereno na dostojanstvo i život osobe, bez popuštanja bilo kojem obliku eutanazije, potpomognutoga samoubojstva ili zatiranja života, pa ni onda kada je stanje bolesti nepovratno.

Papa Franjo, osim toga, u poruci potiče vlade i institucije da u ime društvene pravednosti osiguraju zdravstvenu skrb najslabijima i najsiromašnijima, te zahvaljuje ponajviše volonterima koji, odražavajući sliku Dobroga Samarijanca, gestama blizine i nježnosti nadoknađuju strukturne nedostatke. (missio.ba/rv)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji