fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Zagreb/Sarajevo, 04.02.2020

Radosna vijest za veljaču 2020.

Kao što i „Uvodnik? prvog ovogodišnjeg broja kaže, veljača obiluje važnim blagdanima: Prikazanje Gospodinovo, Sv. Blaž – Vlaho, Sv. Pavao Miki i drugovi, Bl. Alojzije Stepinac, BDM Lurdska, Katedra sv. Petra, Pepelnica – Čista srijeda, zbog čega nas mons. Luka Tunjić poziva na preispitivanje odnosa prema duhovnoj sferi života, prema onostranosti, prema uobličavanju života po primjeru Isusa Krista, postavljajući nam pitanja: „Može li se u kulturi ambalaže prepoznati Božji glas i njegovo djelovanje u svijetu? Može li se iz kulture ambalaže prijeći u kulturu ljubavi, odnosno civilizaciju ljubavi, na koju nas je često pozivao sveti papa Ivan Pavao II. i na koju nas svakodnevno poziva papa Franjo ??

Rubrika „U središtu? donosi promišljanja dr. sc. Krunoslava Novaka koji, govoreći o „Korištenju vremena koje nam je darovano?, ističe da s njim „trebamo računati kao sastavnicom našega životnog tkiva? te da ga „trebamo ispuniti tako da u tome kronološkom vremenu otkrivamo i živimo pravi trenutak upotrebljavajući to vrijeme svjesno i odgovorno?.

Ganu, Ugandu, Zambiju posjećujemo u rubrici „Iz života naših misionara?. Don Ivan Stojanović iz Gane nam javlja o „Blagoslovu kapelica u selima Dondoni i Torchedo? jer, kako kaže: „Gdje god imamo izgrađenu kapelu/crkvicu, zajednice brže rastu, jer se imaju gdje okupiti i za kiše i za sunca. To vjernicima puno znači, pa mogu pozvati i svoje prijatelje i susjede, potencijalne buduće katolike. I tako se širi Božje kraljevstvo.?

O posebnom početku godine u Ugandi piše nam č. s. Vedrana Ljubić. Naime, 8. siječnja 2020. devet redovnica obnovilo je svoje privremene zavjete, a četiri djevojke ušle su u postulaturu, dok je 11. siječnja pet redovnica iz družbe Kćeri Božje Ljubavi dalo svečane vječne zavjete u prisustvu nadbiskupa Mbarara mons. Paula K. Bakyenga i viceprovincijalke č. s. M. Alaidom Mior, FDC.

Akcija „MIVA? Papinskih misijskih djela ovog je puta novim terenskim automobilom obradovala misiju Njoko/Nawinda u Zambiji. O tome nam piše don Boris Dabo, zahvaljujući svima koji su svojim doprinosima pomogli, ističući: „Dolazak auta u misiju silno nas je sve obradovao, jer će nam pomoći u redovitim pastoralnim obvezama posjećivanja kršćanskih zajednica u bližim i daljim postajama, kao i u širenju evangelizacijske aktivnosti u novim selima, u održavanju i nadgledavanju seoskih škola i misijskih bolnica te obilasku siromaha.?

Rubrika „Spomen? donosi nam tužnu vijest da je vlč. Marcel Lakoseljac, umirovljeni svećenik Porečke i pulske biskupije i bivši misionar u Albaniji, preminuo u nedjelju 5. siječnja u Svećeničkom domu u Puli, u 87. godini života. U broju od veljače se prisjećamo i ubijenih pastoralnih djelatnika u 2019. godini. Prema izvješću Agencije Fides koja djeluje pri Kongregaciji za evangelizaciju naroda, ubijeno je njih 29. Među njima je 18 svećenika, jedan trajni đakon, dva časna brata, dvije redovnice i šest laika.

Ovaj broj Radosne vijesti donosi razgovor s gospođicom Karmen Mrzljak, voditeljicom ovogodišnje skupine pjevača Betlehemske zvijezde iz Župe sv. Mihovila u zagrebačkim Gračanima. U intervjuu možete pročitati nešto više o misijskoj skupini njihove župe. Inače, pjevači Betlehemske zvijezde su 2015. godine stavljeni na UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne kulturne baštine.

U nakani Apostolata molitve pročitajmo razmišljanje i poticaje da odgovorimo na vapaje naše braće i sestara migranata, žrtava kriminalaca u ilegalnoj migraciji. Papa Franjo nam s tim u vezi kaže: „Nemojmo se prepustiti ravnodušnosti koja ponižava, navici koja anestezira dušu i sprječava otkrivanje novog, u destruktivan cinizam. Otvorimo oči i vidimo bijedu svijeta, rane tolikih braće i sestara lišenih dostojanstva i osjetimo se pozvanima da čujemo njihov krik [...] Neka njihov krik postane i naš...?

Tu su i rubrike „Vijesti iz svijeta? i „Vijesti Crkve u Hrvata? u kojima saznajemo o različitim misijskim događajima.

„Životni put jednog misionara? kao i uvijek životopisno, prati o. Antu Gabrića na putu u Hazaribaghu. Rubrika „Misijski velikani? donosi kratki životopis i svjedočanstvo o Ljudevitom (Alojzijem) Versiglijom i Kalistom Caravariom, mučenicima misionarima u Kini koje je papa Ivan Pavao II. proglasio 1. listopada 2000. svetima, s još 118 kineskih mučenika. (missio.ba)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji