fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
www.MISSIO.ba
  Subukia/Kenija, 06.02.2019

Posjet fra Miroslavu Babiću, misionaru Bosne Srebrene u Keniji

U okviru posjete misionarima, povodom obljetnice smrti fra Vjeke Ćurića, fra Juro Tokalić, župnik župa Sokoline i Vrbanjci i nekadašnji misionar u Keniji, i fra Damir Pavić, tajnik Bosne Srebrene, posjetili su početkom mjeseca veljače misiju Subukia u Keniji, gdje dugi niz godina djeluje franjevac fra Miroslav Babić.

Fra Miroslav je bratski primio svoju subraću i upoznao ih s djelovanjem u ovoj misiji, gdje uz njega djeluju još dvojica franjevaca iz Kenije: jedan svećenik i jedan časni brat. Bila je neizmjerna radost vidjeti koliko je toga fra Miro zajedno sa svojom braćom uz pomoć brojnih donatora iz cijeloga svijeta uradio za ovu misiju gdje živi pretežito siromašno stanovništvo.

U sjedištu misije, uz samostanski dio koji često prima brojne volontere koji pomažu u radi misije, nalazi i se i mala kapelica, prekrasni vrt i sportsko igralište za djecu. U neposrednoj blizini smješten je i zdravstveni centar kojega vode franjevci, a u njemu rade i časne sestre te drugo medicinsko osoblje.

U nedjelju, 4. veljače, zajedno su posjetili neke od brojnih filijalnih crkava u ovoj misiji, uključujući i jednostavnu i prelijepu crkvu sv. Benedikta, koja je zahvaljujući fra Mirinom zalaganju te uz pomoć donatora iz SAD-a sagrađena u kratkom vremenu. Istoga dana su bili i u crkvi sv. Petra gdje su slavili Svetu misu prepunu radosti i pjesme. Posebna je milost bila vidjeti brojnu nasmijanu djecu koja pažljivo slušaju Svetu misu, aktivno sudjeluju, a nakon Mise sa zahvalnošću primaju slatkiše iz ruku svoga misionara. Posebna je priča cesta koja vodi do ove udaljene crkvice i jasno je da po takvim neuvjetnim putovima misionari moraju imati terensko vozilo da bi uopće došli do svojih vjernika.

Narednoga dana posjetili su i Mali dom, o kojem skrbe franjevci iz misije, a u njemu su smještena siročad i osobe s invaliditetom. Ovaj projekt je dobro poznat u hrvatskom govornom području i mnogi su pomogli, ali i dalje pomažu njegovom radu.

Istoga dana posjetili su i Srednju školu i slavili Svetu misu zajedno s nastavnicima i djecom ove škole, a nakon Mise posjetili i sestre redovnice koje pomažu u radu ove škole. I za ovu školu koja djeluje kao privatna škola se brine fra Miro na način da osigurava sredstva za njezino financiranje.

Na rastanku od subrata, na putu prema Nairobiju, iskoristili su priliku za posjet nacionalnom marijanskom svetištu, najvećem u Keniji, koje je smješteno u Gornjoj Subukiji. (missio.ba/fia)

wholesale discount ray ban wholesale ray ban sunglasses cheap oakleys fake oakleys Sunglasses wholesale oakleys replica oakleys
Tiskaj    Pošalji